POTM: Sandspit by Julian Guthrie Architecture

POTM: Sandspit by Julian Guthrie Architecture



clients approached us there were had just recently bought this vacant site up here by the beach in looking to do a new home which would become eventually a permanent home that start off as a holiday home so while it was primarily for the two of them that also was the caterers a lot a place for the adult children and the young green children to come to so that was sort of a Keon and thinking about how to create spaces for everyone to holiday together but also hitting little places to retreat to with the new zealand coastal subdivisions are you getting relatively narrow lots with neighbors so that's always an issue for us to deal with a solution that we've used on this house we've used a few times before to create a courtyard and the center and their courtyard space becomes a sheltered sunny outdoor area capturing the beautiful views in one direction but also carefully shutting down views towards other buildings and things that you don't want to see part of the design was creating this master bedroom has its own retreat so we put that on a top level towards the back of the site so it's the most own private and the end of the building away from the road that's sitting up than the sort of crow's nest bedroom you're looking right out and having an obstructed views over the top of the rest of the house after you were able to create a real retreat room so even when the house is full of geese and family you can escape up there and have their own luxurious space raising the living leave all that well above the street allows us to hear floor-to-ceiling glass looking straight out enjoying the water view and being personally above the road leave all that and we're not knocked in on by people on the road and when you're in the house you look outwards you can't see the road and down below you see just get an uninterrupted outlook to the water when we're looking at the design concept the concrete floor structures seem to be the best option for us at both covered the paths of the house that were dug into the hillside so a concrete slab on the ground was a logical choice Thea so it was sort of detailed to be a concrete floor the possibility if if it didn't work that timber could be laid over it in the future time think and reality they found them that's a very comfortable floor that absorbs the heat of the Sun and so it makes the house feel many really comfortable year-round well Peter feels sort of being of the leader of New Zealand for a long time and taking concrete away from something for the industrial and creating special effects or that so and in this case a Peter Farrell oxide was used to just tent the concrete to a warm sandy color rather than that's under standard gray my practice Julian Guthrie architects will just focused primarily on hiring residential homes so we do do a lot of coastal homes and enjoy the special locations dotted around New Zealand the debrie house is sort of a unique designed to suit site and deceive the client so that's really the fun of every project as is coming up with a new design and something unique for those and clients to enjoy you

Leave a Reply